Rzecznik jedzenia

KALENDARZ ZDROWIA STYCZEŃ

Zimą kalendarz sezonowych warzyw i owoców nie jest zbyt obfity. Nie mamy dostępu do smacznych polskich pomidorów, soczystych truskawek czy chrupiących rzodkiewek. Jak zatem zrealizować zalecenia, w których mowa, aby każdego dnia warzywa i owoce stanowiły podstawę diety i wypełniały połowę talerza? Poniżej przedstawiamy kilka wskazówek: Doceńcie całoroczne warzywa i owoce. Korzystajcie z warzyw korzeniowych […]

ZAKOŃCZYLIŚMY KONKURS „POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE KOLOROWYCH PAPRYK”

Zachęcamy do obejrzenia zdjęć prac w zakładce RZECZNIK JEDZENIA

KONKURS DLA CAŁEJ RODZINY

POMYSŁ NA WYKORZYSTANIE KOLOROWYCH PAPRYK

Na odporność organizmu powinniśmy pracować cały rok!

To ona chroni nas przed wirusami i walczy z nimi, a także z bakteriami oraz innymi szkodliwymi drobnoustrojami.

PIRAMIDA ZDROWEGO ŻYWIENIA I AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ

Spożywanie zalecanych w piramidzie różnorodnych produktów spożywczych

Zakończyliśmy konkurs „Rodzicielskie sztuczki by dzieci na wodę nabrały ochotę”

Drodzy Rodzice! Dziękujemy za kolejny udział w konkursie pt. „Rodzicielskie sztuczki by dzieci na wodę nabrały ochotę”

Mamo, tato wolę wodę

Dyplom za udział w akcji „Mamo, tato wolę wodę”

„Kilka rad na wakacyjne wyjazdy z dzieckiem”

Jeszcze raz proponuję ten tekst, gdyż jest nadal aktualny a pani Kindze Szymik  dziękuję, że go napisała. „Kilka rad na wakacyjne wyjazdy z dzieckiem”

KONKURS „POMYSŁ NA BUTELKĘ”

Dziękujemy wszystkim dzieciom oraz rodzicom za wzięcie udziału w konkursie  „Pomysł na butelkę” oraz za wyjątkową kreatywność w wykorzystaniu butelki po wodzie Żywiec Zdrój. Szczególnie doceniamy zaangażowanie w związku z małą ilością czasu na wykonanie prac. Zuzanna Knopik Dominik Grzywacz Iga Gąsiorowska Jaś Rafalski Emilia Duda Dawid Bugański Wiktor Błaszczyk   Dziękujemy!   Wszystkie prace […]

Tuzin wskazówek na temat ziół

Świeże zioła należy dodawać do potraw dopiero na koniec przyrządzania, ponieważ ich smak ulatnia się podczas gotowania. Zioła suszone muszą się w potrawie jakiś czas gotować, aby mógł się uwolnić ich aromat. Zioła o silnym smaku/rozmaryn, tymianek/można gotować z łodyżkami. Po ugotowaniu potrawy należy je wyjąć. Zioła można umieszczać w woreczku z gazy, zawieszać go […]