Jadłospis

12 kwietnia - 16 kwietnia

Poniedziałek

I śniadanie

Kaszka kukurydziana z mlekiem i morelami /N/, pieczywo mieszane/G/,masło /N/,szynka drobiowa , szczypiorek, herbata rumiankowa, d- mleko sojowe

II śniadanie

Papryka

Obiad

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami* /Se,N/, pulpet mięsny w sosie koperkowym /J,G/, kasza gryczana , kalafior gotowany, woda z cytryną

Podwieczorek

Kisiel z jabłkiem, herbatniki / G/

Wtorek

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G/z masłem/N/, ser żółty /N/, rzodkiewka , kawa zbożowa na mleku /G,N/, d- wędlina, napój ryżowy

II śniadanie

Sok jabłkowy

Obiad

Zupa grysikowa **/Se,G/, gulasz wieprzowy /Se,G/, ziemniaki , surówka z marchewki i ananasa, woda

Podwieczorek

Jogurt naturalny z truskawkami /N/, biszkopty/G/, d- mleko sojowe

Środa

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G/ z masłem /N/, winerki, pasta warzywna /Se/, kakao na mleku /N,G/, d- napój ryżowy, wędlina

II śniadanie

Ogórek zielony

Obiad

Zupa ziemniaczana */Se/, ryż z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem , woda

Podwieczorek

Pomarańcza, ciasteczka owsiane/G/

Czwartek

I śniadanie

Kaszka ryżowa na mleku/N/z bananem, pieczywo mieszane /G/, z masłem/N/, pasztet pieczony, sałata ,herbata miętowa, d- mleko sojowe

II śniadanie

Pomidorki koktajlowe

Obiad

Zupa serowa z makaronem */Se,G,N/,filecik z indyka w sezamie /S,G,J,/, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty i jabłka , woda z pomarańczą

Podwieczorek

Winogrona, galaretka

Piątek

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G/ z masłem/N/, pasta jajeczna ze szczypiorkiem/J,N /,
ogórek kiszony , bawarka/N/, d- wędlina, napój ryżowy

II śniadanie

Sok z marchewki

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem */Se/, pierogi ruskie /G,N,J/, kompot wieloowocowy, d- pierogi z mięsem

Podwieczorek

Chałka z masłem i powidłem sliwkowym/G,N/

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
*** D- dieta

Skip to content