23 - 27 styczeń
Poniedziałek
I śniadanie
Płatki jaglane na mleku z sezamem /N,S/, pieczywo mieszane/G/z masłem/N/,wędliną i rzodkiewką herbata żurawinowa, d- napój roślinny
II śniadanie
Sok z marchewki
Obiad
Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami*/Se,Go/, eskalopki drobiowe/G,J/w sosie paprykowym, kasza jęczmienna/G/, ogórek kiszony, kompot z jabłek
Podwieczorek
Babeczka krucha z serkiem homogenizowanym i z brzoskwinią /G,N/,woda, d- dżem brzoskwiniowy, napój roślinny
Wtorek
I śniadanie
Pieczywo mieszane /G/z masłem/N/,serem żółtym/N/i ogórkiem zielonym, winerka cielęca, kakao na mleku /G,N/, d- wędlina, napój roślinny
II śniadanie
Kukurydza
Obiad
Zupa brokułowa z grzankami*/Se, Go, G/, makaron z jogurtem truskawkowym/G,N/, woda z cytryną, d- makaron z mięsem
Podwieczorek
Kisiel z rodzynkami, herbatniki/G/
Środa
I śniadanie
Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/, pasta z sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewką/N/, wędlina, herbata rumiankowa
II śniadanie
Pomidorki koktajlowe
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem*/Se,Go/, gulasz mięsny /G/,ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem, kompot z rabarbaru
Podwieczorek
Mleko waniliowe/N/, biszkopty/G/, d- napój roślinny
Czwartek
I śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku /N/,pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/, pasta z jaj ze szczypiorkiem, sałata zielona,herbata koperkowa, d- wędlina, napój roślinny
II śniadanie
Papryka kolorowa
Obiad
Zupa jarzynowa z ziemniakami */Se,G,Go/, kluski leniwe /N,J,G/, z sosem malinowym, woda z cytryną, d- kluski jaglane
Podwieczorek
Sałatka owocowa, wafle tortowe/G/
Piątek
I śniadanie
Pieczywo mieszane/G/z serkiem topionym/N/ i cebulką czerwoną, kawa zbożowa z mlekiem/G,N/, d- wędlina, napój roślinny
II śniadanie
Jabłko w cząstkach
Obiad
Zupa neapolitańska z makaronem*/Se,N,G,Go/, kotlecik z ryby/G,J/,ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem, woda z cytryną, d- bulion
Podwieczorek
Kisiel z rodzynkami, rurki kukurydziane
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
*** D- dieta