Jadłospis

3 - 7 październik

Poniedziałek

I śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku /N/z morelami suszonymi, pieczywo mieszane/G/z masłem /N /,wędliną drobiową i sałatą zieloną, herbata malinowa, d- mleko roślinne, pieczywo bg

II śniadanie

Rzodkiewka

Obiad

Krupnik z kaszy jęczmiennej */Se,Go/, eskalopki drobiowe/G,J/, ziemniaki,marchewka z jabłkiem, woda z cytryną, d- filet z indyka

Podwieczorek

Babeczka krucha z serkiem homogenizowanym i z truskawkami/T,G,N,J/, d- wypiek bg, powidło śliwkowe, napój ryżowy, brzoskwinia

Wtorek

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G,S/z pastą z sera żółtego ze szczypiorkiem/N/, kakao na mleku/G, N/, d- wędlina, mleko sojowe, pieczywo bg

II śniadanie

Ogórek zielony

Obiad

Kapuśniak z ziemniakami, pieczeń rzymska w sosie mięsnym/G,J,Se,Go/,ryż, buraczki zasmażane /G,N/, kompot wieloowocowy, d- filet z indyka, burak gotowany

Podwieczorek

Kisiel z rodzynkami, herbatniki/G/, d- flipsy

Środa

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, pasta z sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewką/N/, herbata koperkowa, d- wędlina, cukinia, pieczywo bg

II śniadanie

Ogórek kiszony

Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem*/Se,G,Go/, gulasz/Se,G/,ziemniaki, surówka z kapusty białej z koperkiem, kompot ze śliwek, d- bulion

Podwieczorek

Chałka z dżemem brzoskwiniowym/G/, mleko/N/, d-pieczywo bg, napój ryżowy

Czwartek

I śniadanie

Grysik z cynamonem/G,N/,pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, szynką drobiową i sałatą zieloną,herbata żurawinowa, d- płatki kukurydziane, napój ryżowy, pieczywo bg

II śniadanie

Sok z marchewki

Obiad

Zupa krem brokułowa z grzankami*/Se,G/, kluski leniwe /N,J,G/, z sosem waniliowym/N/, woda z pomarańczą, d- pieczywo bg, kluski jaglane

Podwieczorek

Szarlotka/G,J/, d- pieczywo bg z jabłkiem

Piątek

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/z serkiem topionym/N/i pomidorem, winerka cielęca, kawa zbożowa z mlekiem/G,N/, d- wędlina, cukinia, napój ryżowy

II śniadanie

Banan

Obiad

Zupa koperkowa z lanym ciastem*/Se,G,J,Go/, pulpet z ryby w sosie paprykowym/R,J,G,Se/, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem/N/, woda z cytryną, d- ryż, filet z ryby

Podwieczorek

Budyń śmietankowy z rodzynkami/N/, biszkopty/G/, d- budyń sojowy, flipsy

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
*** D- dieta