16 - 20 maj
Poniedziałek
I śniadanie
Płatki jaglane na mleku /N/, pieczywo mieszane/G/z masłem /N /,wędliną i rzodkiewką, herbata koperkowa, d- napój ryżowy
II śniadanie
Cukinia
Obiad
Kapuśniak z ziemniakami */Se/, eskalopki drobiowe/G,J/w sosie paprykowym,kasza jęczmienna/G/, marchewka z jabłkiem i oliwą, kompot jabłkowy, d- filet z indyka
Podwieczorek
Babeczki kruche z serkiem homogenizowanym i brzoskwinią /G,N/, woda z cytryną, d- budyń sojowy
Wtorek
I śniadanie
Pieczywo mieszane/G/z masłem /N/, serem żółtym /N/i sałatą zieloną,winerka, kakao na mleku/G, N/, d- wędlina, mleko sojowe
II śniadanie
Ogórek zielony
Obiad
Barszcz biały z jajkiem*/Se, Go, G, N,J/, makaron z kolorowymi warzywami, woda z cytryną, d- ziemniaki, bulion
Podwieczorek
Chałka z serkiem waniliowym i rodzynkami/G,N/, d- powidło śliwkowe
Środa
I śniadanie
Pieczywo mieszane/G/z pastą z sera białego ze szczypiorkiem/N/,pieczony pasztet/J,G/,kawa Inka z mlekiem/N/, d- wędlina, napój ryżowy
II śniadanie
Miód naturalny, wafle/G/, woda z cytryną
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem*/Se/, filet z indyka w ziołach/G/,ziemniaki, surówka z kapusty białej z koperkiem i papryką , kompot z rabarbaru
Podwieczorek
Koktajl mleczny na kefirze z malinami/N/, biszkopty/B/, d-mleko sojowe, banan, herbatniki
Czwartek
I śniadanie
Płatki żytnie na mleku /G,N/,pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, szynką drobiową i ogórkiem kiszonym,herbata rumiankowa, d- napój ryżowy, płatki kukurydziane
II śniadanie
Pomidorki koktajlowe, d- ogórek zielony
Obiad
Barszcz ukraiński */Se/, kluski leniwe /N,J,G/ z sosem waniliowym/G,N/, woda z cytryną, d- pierogi z mięsem
Podwieczorek
Galaretka z owocami, herbatniki/G/
Piątek
I śniadanie
Pieczywo mieszane/G/z serkiem topionym/N/i pastą warzywną,kawa zbożowa z mlekiem /G,N/, d-wędlina, mleko sojowe
II śniadanie
Sok z jabłek
Obiad
Zupa krem z marchewki z grzankami*/Se,Go,G/, kotlet mielony z ryby/R,J,G/,ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem/N/,kompot wieloowocowy, d- ryba na parze
Podwieczorek
Budyń na mleku z rodzynkami/N/, rurki kukurydziane, d- budyń sojowy
Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
*** D- dieta