Jadłospis

26 - 30 lipca

Wtorek

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, pasta z sera żółtego ze szczypiorkiem/N/, ogórek zielony, kawa „Inka„ z mlekiem /G,N/, d- wędlina, napój ryżowy

II śniadanie

Arbuz bezpestkowy

Obiad

Bulion z ryżem **/Se/,roladka drobiowa w sosie paprykowym/G,N/, ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem, kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Budyń śmietankowy z malinami/N/, biszkopty/G/, d- budyń sojowy

Środa

I śniadanie

Płatki żytnie na mleku/N,G/,pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, pasta z warzyw, twarogu i ryby/Se,N,R/, herbata koperkowa, d- wędlina, mleko sojowe

II śniadanie

Pomidorki koktajlowe

Obiad

Zupa jarzynowa*/Se,N/, łazanki z mięsem i kapustą/G/, woda z cytrtyną

Podwieczorek

Rogalik z masłem i z dżemem morelowym /G,N/

Czwartek

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, pasztet pieczony/J,G/, cebulka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem /G,N/, d- napój ryżowy

II śniadanie

Ogórek kiszony

Obiad

Krupnik z kaszy jaglanej*/Se/, naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym/,N,G,J/, kompot porzeczkowy, d- pierogi z mięsem

Podwieczorek

Ciasto kruche z jabłkami, woda

Piątek

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/, pasta z jaj i szczypiorku/J,N/, bawarka/N/, d- wędlina, mleko sojowe

II śniadanie

Banan

Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami*/Se,N/, kotlecik mielony z soli /G,J,Se,R/, ryż, surówka z marchewki z jabłka, woda z cytryną

Podwieczorek

Sernik na zimno z biszkoptami/N,G/i jagodami, woda, d- kaszka bezmleczna, napój ryżowy

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
*** D- dieta

Skip to content