Jadłospis

18 - 22 październik

Poniedziałek

I śniadanie

Owsianka na mleku /N,G/, pieczywo mieszane/G/z masłem /N/,wędlina drobiowa, sałata zielona, herbata koperkowa,d- płatki kukurydziane, napój ryżowy

II śniadanie

Rzodkiewka

Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami* /Se/, makaron spaghetti z sosem bolognese /G,Se/, woda z dynią

Podwieczorek

Serek homogenizowany z truskawkami/N/,biszkopty/G/, d- kaszka bezmleczna, mleko sojowe, banan

Wtorek

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, pasta z sera żółtego ze szczypiorkiem/N/, ogórek zielony,kawa „Inka„ z mlekiem /G,N/, d- wędlina, napój ryżowy

II śniadanie

Mus z dyni

Obiad

Bulion z ryżem **/Se/, roladka z indyka w ciemnym sosie /J,G/, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i papryki, kompot wieloowocowy, d- makaron, filet w ziołach

Podwieczorek

Budyń śmietankowy/N/z rodzynkami, herbatniki/G/, d- budyń sojowy

Środa

I śniadanie

Płatki żytnie na mleku/N,G/,pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/, winerka cielęca, ogórek kiszony, herbata miętowa, d- płatki kukurydziane, napój ryżowy

II śniadanie

Pomidorki koktajlowe

Obiad

Krem z dyni z ziemniakiem*/Se/, makaron z mięsem i kolorowymi warzywami/G/, woda z cytryną

Podwieczorek

Rogalik z powidłami śliwkowymi /G/, mleko waniliowe/N/, d- mleko sojowe

Czwartek

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G/, serek topiony/N/, pasztet pieczony/J,G/, cebulka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem /G,N/, d- wędlina, napój ryżowy

II śniadanie

Sok z marchewki

Obiad

Ciasteczka owsiane/G/, herbata żurawinowa, d- rurki kukurydziane

Podwieczorek

Budyń śmietankowy/N/z malinami, herbatniki/G/, d- budyń sojowy, maliny, herbatniki

Piątek

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/, pasta z jaj/J,N/ze szczypiorkiem, sałata zielona, kakao z mlekiem /N,G/, d- wędlina, mleko sojowe

II śniadanie

Kolorowa papryka

Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem */G,Se/, kotlet mielony z ryby/G,J/, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, woda, d- ryba gotowana

Podwieczorek

Ciasto z dynią/G,J/

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
*** D- dieta

Skip to content