Jadłospis

(24.12.18 – 28.12.2018)..

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie Pieczywo mieszane/G/, jajko na twardo/J/, papryka czerwona, szczypiorek,  bawarka/N/,

d- herbata

II Śniadanie Mandarynki
Obiad Barszcz czerwony z białą fasolą* /Se/, paluszki rybne/G,R,J/, ziemniaki z koperkiem , surówka z kapusty kiszonej i marchewki , kompot śliwkowy
Podwieczorek Sok jabłkowy, ciasteczka korzenne/G/

WTOREK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

ŚRODA

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

CZWARTEK

I Śniadanie Płatki żytnie z mlekiem /N/, pieczywo mieszane /G/z masłem /N/, szynką drobiową , pomidorem i sałatą, herbata koperkowa, d- płatki ryżowe z mlekiem ryżowym
II Śniadanie Pomarańcza
Obiad Zupa krem z czerwonej soczewicy z grzankami*/G/, ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem i rodzynkami ,kompot gruszkowy
Podwieczorek Bułka paryska/G/ z masłem/N/i powidłem śliwkowym, kakao/N/, d- mleko ryżowe

PIĄTEK

I Śniadanie Płatki kukurydziane na mleku/N/, pieczywo mieszane/G/z masłem /N/, winerka cielęca, rzodkiewka, herbata żurawinowa, d- sucharek na mleku ryżowym/G/
II Śniadanie Banan
Obiad Zupa ogórkowa z ziemniakami* /Se/N/, zapiekanka makaronowa z warzywami i serem żółtym/N/, kompot wiśniowy, d- pierogi z mięsem
Podwieczorek
Kisiel z brzoskwiniami, herbatniki/G/

(31.12-04.01.2019)

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

WTOREK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

ŚRODA

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

CZWARTEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

PIĄTEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek


Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,

d- dieta

*- wszystkie zupy gotowane są na wywarze jarskim
**- zupa na wywarze mięsno -warzywnym
Na terenie kuchni stosowane są: soja, jaja, gluten, nabiał, sezam, ryby, orzechy, seler