Jadłospis

(26.11.18 – 30.11.2018)

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie Sucharek/G/na mleku/N/z rodzynkami, pieczywo mieszane/G/z masłem /N/wędliną drobiową, sałatą
zieloną i rzodkiewką , herbata owocowa, d- sucharek na mleku ryżowym
II Śniadanie Jabłko w cząstkach, woda z cytryną
Obiad Zupa ogórkowa z ziemniakami* /Se/, spaghetti z sosem bolońskim /G/J/, ogórek kiszony, kompot
wiśniowy
Podwieczorek Chałka/G/ z masłem/N/ i marmoladką z suszonych owoców, mleko waniliowe/N/,
d- mleko ryżowe

WTOREK

I Śniadanie Pieczywo mieszane /G/ z pastą jajeczną/J/i szczypiorkiem, papryka czerwona, kawa zbożowa/G/ z mlekiem /N/, d- herbata koperkowa, wędlina
II Śniadanie Ogórek zielony, woda z cytryną
Obiad Zupa ryżowa */Se/, eskalopki drobiowe w ziołach, ziemniaki ,marchewka z groszkiem, kompot
śliwkowy
Podwieczorek Ciasto dyniowo-jabłkowe, kawa Inka z mlekiem, d- rogalik z powidłem, mleko ryżowe

ŚRODA

I Śniadanie Płatki kukurydziane z mlekiem i rodzynkami /N/, pieczywo mieszane /G/z masłem /N/, schabem pieczonym cukinią i pomidorem, herbata rumiankowa, d- płatki kukurydziane z mlekiem ryżowym
II Śniadanie Sok z buraka
Obiad Zupa krem z soczewicy z grzankami*/G/,naleśniki z twarogiem/G,J,N/, mus malinowy, kompot z gruszek, d- pierogi z mięsem
Podwieczorek Kisiel z jabłkiem, ciasteczka owsiane/G/

CZWARTEK

I Śniadanie Pieczywo mieszane /G/, z masłem/N/,serem żółtym/N/, cebulką czerwoną, sałatą zieloną ,
kakao z mlekiem /N/, d- herbata miętowa, wędlina
II Śniadanie Winogrona, woda z cytryną
Obiad Zupa kapuśniak z ziemniakami*/Se/, pulpety mięsno warzywne w sosie koperkowym/G,J,N/, kasza gryczana, buraczki tarte z rzepą, kompot jabłkowy
Podwieczorek  Koktajl mleczny z bananem/N/, biszkopty/G/, d- banan, mleko ryżowe

PIĄTEK

I Śniadanie Twarożek z rodzynkami i miodem/N/, chałka /G/, z masłem/N/, herbata malinowa, d- wędlina, mleko ryżowe
II Śniadanie Rzodkiewka, woda z cytryną
Obiad Zupa pomidorowa z lanym ciastem*/Se,G,J/, kotlet mielony z soli/R,G,J/, ziemniaki, warzywa z wody, kompot wieloowocowy
Podwieczorek
Budyń mleczny/N/z musem truskawkowym, herbatniki/G/,d- budyń sojowy,

(03.12-07.12.2018)

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie Płatki gryczane z mlekiem i żurawiną\N\, pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/, szynką drobiową, cukinią  i papryką, herbata rumiankowa
II Śniadanie  Pomarańcza
Obiad  Zupa grochowa z ziemniakami* /Se/, makaron z serem twarogowym/G,J,N/ i musem truskawkowym, kompot wiśniowy, d- makaron z mięsem
Podwieczorek  Kisiel z jabłkiem, ciasteczka owsiane|G|

WTOREK

I Śniadanie Pieczywo mieszane/G/z serkiem topionym/N/, sałata zielona, szczypiorek, winerka cielęca, kakao z mlekiem/N/, d- mleko ryżowe
II Śniadanie  Sok z marchewki
Obiad  Zupa kalafiorowa z makaronem/Se,G/, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym/J,N/,ziemniaki, ogórek kiszony, kompot gruszkowy.
Podwieczorek  Jogurt grecki z miodem i cynamonem/N/,biszkopty\G\, d- mleko ryżowe

ŚRODA

I Śniadanie Owsianka na mleku z rodzynkami /G,N\, pieczywo mieszane/G/ z masłem/N|, pastą warzywną , herbata koperkowa, d- owsianka, mleko ryżowe
II Śniadanie  Papryka czerwona
Obiad  Zupa krem z dyni z grzankami pełnoziarnistymi* /Se,G,N/, gulasz wieprzowy z zielonym groszkiem , kotlet z kaszy gryczanej|J|, surówka z kapusty czerwonej i jabłka, kompot śliwkowy
Podwieczorek  Galaretka mleczna z winogronami, chrupki kukurydziane/O/

CZWARTEK

I Śniadanie Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/,pastą jajeczną\J\, rzodkiewką i cebulką czerwoną, bawarka|N|,d-mleko ryżowe
II Śniadanie  Banan
Obiad  Barszcz czerwony z ziemniakami*/Se/, kluski leniwe z musem malinowym/G,J|, woda z cytryną, d-pierogi z mięsem
Podwieczorek  Szarlotka, herbata malinowa

PIĄTEK

I Śniadanie Płatki żytnie z mlekiem /G,N/i sezamem, pieczywo mieszane/G/ z pasztetem pieczonym, papryka żółta , sałata lodowa,  herbata miętowa, d- mleko ryżowe
II Śniadanie  Sok z jabłek i selera
Obiad Zupa z zielonych warzyw z ryżem*/Se/,kotlet mielony z sosem po grecku/R,Se/, ziemniaki ,kompot wieloowocowy
Podwieczorek Babeczki kruche z serkiem waniliowym i mandarynkami i /G,N,J/,woda z cytryną, d- z powidłem, mleko ryżowe


Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,

d- dieta

*- wszystkie zupy gotowane są na wywarze jarskim
**- zupa na wywarze mięsno -warzywnym
Na terenie kuchni stosowane są: soja, jaja, gluten, nabiał, sezam, ryby, orzechy, seler