Jadłospis

(25.06.18 – 30.06.2018)

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie Sucharek /G/na mleku/N/z morelami, pieczywo mieszane/G/ z masłem /N/ wędliną drobiową rzodkiewką i sałatą zieloną, herbata żurawinowa , d- sucharek z mlekiem ryżowym /G/
II Śniadanie Jabłko w cząstkach,
woda z cytryną
Obiad Zupa ogórkowa z ziemniakami* /Se/, spaghetti bolognese/G,J/, kompot czereśniowy
Podwieczorek Koktajl mleczny na kefirze /N/z truskawkami,
rurki kukurydziane

WTOREK

I Śniadanie Pieczywo mieszane/G/z masłem/N/ z pastą
z tuńczyka i warzyw /R/,ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem/G,N/, d-herbata koperkowa
II Śniadanie Banan,woda z cytryną
Obiad Krupnik z kaszy jaglanej ** /Se/, eskalopki drobiowe w ziołach, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi i buraka /winegret/, kompot śliwkowy
Podwieczorek Budyń waniliowy z musem malinowym /N/, d- budyń na mleku sojowym

ŚRODA

I Śniadanie Płatki owsiane z żurawiną na mleku /N/, pieczywo mieszane/G/ ze schabem pieczonym pomidorem i cebulą białą, herbata rumiankowy,
d- płatki ryżowe na mleku ryżowym
II Śniadanie Ogórek zielony
Obiad Kapuśniak* /Se/, pulpety mięsno- warzywne, kasza jęczmienna, brokuł, kompot jabłkowy
Podwieczorek Jogurt naturalny z cynamonem i rodzynkami /N/, ciasteczka owsiane/G/, d- mleko kokosowe

CZWARTEK

I Śniadanie Pieczywo mieszane/G/ z masłem /N/, serem żółtym /N/ ogórkiem kiszonym i czerwoną papryką, herbata miętowa, d- wędlina
II Śniadanie Arbuz
Obiad Zupa pomidorowa /Se/ z lanym ciastem /J, G/,
ryż z jabłkami /G,N/, sos waniliowy/N/,kompot wieloowocowy, d- pierogi z mięsem
Podwieczorek Sernik na zimno /N/ z brzoskwiniami, woda
z cytryną, d- kisiel z brzoskwiniami

PIĄTEK

I Śniadanie Pieczywo mieszane /G/ z pastą z sera twarogowego rzodkiewki i szczypiorku/N/,herbata koperkowa, d- wędlina drobiowa
II Śniadanie Sok z buraka i jabłka
Obiad Zupa kalafiorowa makaronem* /Se,G,J/, kotlet mielony z soli/R,G,J/, ziemniaki, marchewka z
groszkiem,kompot gruszkowy
Podwieczorek
Serek ziarnisty/N/z jagodami, wafle/G/,d- kisiel

(02.07-06.07.2018)

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

WTOREK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

ŚRODA

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

CZWARTEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

PIĄTEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek


Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,

d- dieta

*- wszystkie zupy gotowane są na wywarze jarskim
**- zupa na wywarze mięsno -warzywnym
Na terenie kuchni stosowane są: soja, jaja, gluten, nabiał, sezam, ryby, orzechy, seler