Jadłospis

(17.09.18 – 21.09.2018)

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie Kaszka ryżowa z morelami na mleku/N/, pieczywo mieszane/G/z masłem/N/ z wędliną, sałatą zieloną i pomidorem, herbata malinowa,   d- kaszka bez-mleczna z mlekiem ryżowym
II Śniadanie Sok z jabłek
Obiad Zupa krem z soczewicy z grzankami*/Se,G/, makaron z serem twarogowym/G,J,N/, mus truskawkowy, kompot ze śliwek, d- pierogi z mięsem
Podwieczorek Rogalik/G/z masłem/N/ i z marmoladką z owoców suszonych, woda z cytryną

WTOREK

I Śniadanie Pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, jajko na twardo/J/, rzodkiewka i szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem/N,G/,d- herbata koperkowa
II Śniadanie Sałatka owocowa/mus owocowy
Obiad  Zupa koperkowa z ziemniakami*/Se/, gołąbki bez zawijania w sosie  pomidorowym/J/, ryż, ogórek kiszony, kompot wiśniowy
Podwieczorek Sernik pieczony z rodzynkami/N,J/, woda z cytryną, d- drożdżówka ze śliwką

ŚRODA

I Śniadanie Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/,z pastą z ryby i serka homogenizowanego/R,N/, papryka żółta i cebulka czerwona, herbata miętowa        d- wędlina
II Śniadanie Jabłko pieczone z żurawiną
Obiad Bulion z grysikiem**/Se,G/, kotlet mielony/J,G/,ziemniaki, buraczki                             zasmażane/N/, kompot wieloowocowy
Podwieczorek Jogurt naturalny/N/z cynamonem, biszkopty/G/, d- mleko ryżowe

CZWARTEK

I Śniadanie Pieczywo mieszane/G/z masłem /N/i pasztetem/G/,ogórek zielony, koperek,              kakao z mlekiem/N/, d- mleko ryżowe
II Śniadanie  Sok z marchewki
Obiad Barszcz biały z jajkiem*/Se,J,G/, gulasz warzywny z ciecierzycą/Se/, kotlecik                      z kaszy gryczanej, kompot z gruszek
Podwieczorek Serek ziarnisty z truskawkami/N/, d- truskawki, mleko ryżowe

PIĄTEK

I Śniadanie Płatki owsiane na mleku z rodzynkami/G,N/, pieczywo mieszane/G/z masłem/N/ i z pastą z indyka i brokuły, rzodkiewka, herbata rumiankowa, d- kaszka  bez-mleczna z rodzynkami, mleko ryżowe
II Śniadanie Burak gotowany
Obiad Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną*/Se/, pulpety z mintaja w sosie koperkowym/J,G,R/, ziemniaki, warzywa z wody/N/,kompot śliwkowy
Podwieczorek
Budyń śmietankowy/N/z musem malinowym, rurki kukurydziane, d- budyń na mleku sojowym

(24.09-28.09.2018)

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

WTOREK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

ŚRODA

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

CZWARTEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek

PIĄTEK

I Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek


Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,

d- dieta

*- wszystkie zupy gotowane są na wywarze jarskim
**- zupa na wywarze mięsno -warzywnym
Na terenie kuchni stosowane są: soja, jaja, gluten, nabiał, sezam, ryby, orzechy, seler