Co powinniśmy wiedzieć o jajkach…

Jajka to popularny składnik diety. Warto z nich korzystać, ponieważ zawierają ogromne ilości aminokwasów, antyoksydantów i żelaza. Wyciągają z anemii, odżywiają słaby organizm, wpływają na kondycję mózgu. Wszystko dzięki zawartej w żółtku jaja cholinie, substancji niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania i budowy każdej komórki w organizmie.

KONKURS

Zaprojektuj wzór swojej serwetki wielkanocnej, tak żeby jajko było jej głównym bohaterem.

Prace wykonaj w dowolnej technice i przynieś do Pani dietetyk ŻM2.

Termin składania prac:  16.03 – 5.04.2023 r. 

Powodzenia 🙂 

About Author

Related posts

MALINY

Owoce dobre na przeziębienie: naturalne leki z ogrodu Owoce przydatne w walce z przeziębieniem znajdują się niemalże w każdym ogrodzie. Przygotowane z nich domowe preparaty łagodzą objawy chorobowe (np. zatkany nos, kaszel i gorączka), a także wzmacniają organizm, dzięki czemu skracają czas choroby.

więcej

KALENDARZ ZDROWIA MAJ – MIÓD

MIÓD Doceniany od pokoleń dzięki właściwościom zdrowotnym, uważany jest za naturalny antybiotyk. Oprócz działania wzmacniającego i oczyszczającego ma wiele innych wskazań. Wykorzystuje się go w leczeniu chorób układu pokarmowego i krążenia. Od kiedy można dziecku podawać miód? Za czasów naszych babć miód podawano już kilkumiesięcznym maluchom. Obecnie specjaliści zalecają,...

więcej