Co powinniśmy wiedzieć o jajkach…

Jajka to popularny składnik diety. Warto z nich korzystać, ponieważ zawierają ogromne ilości aminokwasów, antyoksydantów i żelaza. Wyciągają z anemii, odżywiają słaby organizm, wpływają na kondycję mózgu. Wszystko dzięki zawartej w żółtku jaja cholinie, substancji niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania i budowy każdej komórki w organizmie.

KONKURS

Zaprojektuj wzór swojej serwetki wielkanocnej, tak żeby jajko było jej głównym bohaterem.

Prace wykonaj w dowolnej technice i przynieś do Pani dietetyk ŻM2.

Termin składania prac:  16.03 – 5.04.2023 r. 

Powodzenia 🙂 

About Author

Related posts

KALENDARZ ZDROWIA LUTY + KONKURS

Tłuszcze powinny stanowić uzupełnienie codziennej diety Dlaczego tłuszcze są ważne w codziennej diecie? – zwiększają wchłanianie witamin A, D, E, K – są niezbędne do syntezy niektórych hormonów – stanowią najbardziej skoncentrowane źródło energii (1g to 9 kcal) – są nośnikiem smaku – zwiększają smakowitość potraw KONKURS...

więcej