Co powinniśmy wiedzieć o jajkach…

Jajka to popularny składnik diety. Warto z nich korzystać, ponieważ zawierają ogromne ilości aminokwasów, antyoksydantów i żelaza. Wyciągają z anemii, odżywiają słaby organizm, wpływają na kondycję mózgu. Wszystko dzięki zawartej w żółtku jaja cholinie, substancji niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania i budowy każdej komórki w organizmie.

KONKURS

Zaprojektuj wzór swojej serwetki wielkanocnej, tak żeby jajko było jej głównym bohaterem.

Prace wykonaj w dowolnej technice i przynieś do Pani dietetyk ŻM2.

Termin składania prac:  16.03 – 5.04.2023 r. 

Powodzenia 🙂 

About Author

Related posts

Woda. Dlaczego warto ją pić?

Woda nie tylko gasi pragnienie, ale też pełni wiele niezwykle ważnych funkcji w organizmie. Usprawnia pracę jelit, uśmierza ból, pomaga zwalczyć nadmierne łaknienie i nawilża skórę. Ma też właściwości szczególnie istotne w kontekście zdrowia naszych dzieci. Oto kilka ciekawostek o tym cudownym napoju które nie mogą umknąć uwadze rodzicom...

więcej

Dziękuję za zainteresowanie „Rzecznikiem jedzenia” i za udział w organizowanych przeze mnie konkursach oraz za dobre słowo.

Przechodząc na emeryturę zostawiam zakładkę w dobrych rękach. Mam nadzieję, że informacje, które Państwu przekazałam były przydatne w żywieniu Waszych rodzin. Wspólnie spędzone lata były dla mnie twórczym okresem i dawały mi satysfakcję zawodową. Do zobaczenia na „kulinarnym” szlaku z wyrazami szacunku Marzena Królikowska

więcej