About Author

Related posts

Pasztet z jajek z koperkiem

Pasztet z jajek z koperkiem to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych jajek na twardo. Taki pasztet świetnie sprawdzi się zarówno na wielkanocnym stole, jak i na każdej innej imprezie. Pasztet z jajek można jeść sam, ale także idealnie nadaje się jako pasta na kanapki. Mój pasztet jajeczny jest aromatyczny dzięki dodatkowi...

Read More

Konkurs weekendowy – ZRÓB TORCIK RAZEM Z DZIECKIEM

Dziękujemy dzieciom i rodzicom, którzy wzięli udział w naszym konkursie weekendowym. ZRÓB TORCIK RAZEM Z DZIECKIEM Biszkopty Serek waniliowy Galaretka owocowa Owoce/truskawki, maliny, brzoskwinie, jabłka…/ Tortownica/mała/ Tortownicę wykładamy biszkoptami zamoczonymi uprzednio /na taką chwilkę, która pozwala uczynić je miękkimi, ale nie rozmokłymi/ w zaparzonej mocnej herbacie. Przestrzenie między ciastkami...

Read More

PRZEDWIOŚNIE to jedna z dwóch uzupełniających pór roku w przyrodzie …a nie tylko uzupełniająca lektura szkolna!

W klimacie umiarkowanym występują więc: przedwiośnie, wiosna, lato, jesień, przedzimie i zima. Okres przedwiośnia jest czasem wschodów pierwszych roślin zielonych oraz budzenia się soków w roślinach wieloletnich/np. sok z brzozy/. Dla przedwiośnia charakterystyczna jest również zmienność pogodowa, jednocześnie pada deszcz i świeci słońce – “W marcu jak w garncu”....

Read More
Skip to content