Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź i obierz.    Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka, które przełóż do miseczki.    Dodaj drobno posiekaną szynkę, posiekaną rzeżuchę oraz majonez, wymieszaj. Przepraw do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełóż do łódeczek z białek.   Udekoruj rzeżuchą.

Photo by Tengyart on Unsplash

About Author

Related posts

Jak wybrać najlepszego arbuza?

Oto kilka wskazówek: – Skórka arbuza nie powinna mieć żadnych ubytków i wgnieceń, powinna za to być jędrna i nie zapadać się po naciśnięciu palcem. Warto zwrócić także uwagę, aby prążki były regularnie rozmieszczone  o odpowiednim kontraście, a sama skórka ciemnozielona. Czasem na powierzchni skórki występują charakterystyczne brązowe „pajęczynki” i to...

Read More

“Kilka rad na wakacyjne wyjazdy z dzieckiem”

Jeszcze raz proponuję ten tekst, gdyż jest nadal aktualny a pani Kindze Szymik  dziękuję, że go napisała. “Kilka rad na wakacyjne wyjazdy z dzieckiem” Podczas wakacyjnych wyjazdów warto szczegółowo zaplanować żywienie, zarówno dzieci jak i dorosłych, tak aby uniknąć niemiłych niespodzianek, które mogłyby zaburzyć wypoczynek. W wysokich temperaturach...

Read More
Skip to content