Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź i obierz.    Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka, które przełóż do miseczki.    Dodaj drobno posiekaną szynkę, posiekaną rzeżuchę oraz majonez, wymieszaj. Przepraw do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełóż do łódeczek z białek.   Udekoruj rzeżuchą.

Photo by Tengyart on Unsplash

About Author

Related posts

ŚWIADOME JEDZENIE

O znaczeniu zdrowego odżywiania mówi się i pisze coraz więcej. Zwiększa się nie tylko świadomość dotycząca wartości odżywczych, ale też – nawyków związanych z jedzeniem. Równie ważne jak to, co jemy i co podajemy swoim dzieciom – jest to, z jakim nastawieniem to robimy. Szczególnie ma to znaczenie w...

Read More

IDEALNE CHŁODNIKI NA GORĄCE LATO  /DLA CAŁEJ RODZINY/

Z KOPERKIEM I OGÓRKIEM /4 porcje/ 2 duże ogórki wężowe/lub odpowiadająca im ilość gruntowych/ 2 ząbki czosnku, spory pęczek koperku, pęczek szczypiorku, dymka/zielona część/, 600 ml maślanki, 400 ml jogurtu naturalnego lub kefiru, 1/2 szklanki soku z buraków, pieprz Ogórki umyj i osusz. Obierz je, następnie przekrój/jeśli mają duże...

Read More
Skip to content