Kolejna zabawa z cyklu „kulinarne zabawy”

About Author

Related posts

Kiszonki… SMACZNIE I ZDROWO

Kondycja układu odpornościowego, naszego i naszych dzieci, w dużym stopniu zależy od bakterii,które zasiedlają organizm. Najwięcej jest ich w jelitach! Na szczęście mamy wpływ na naszą florę bakteryjną, a tym samym poprawę odporności! Oto w jakich produktach znajdziesz bakterie probiotyczne: – kiszone warzywa najzdrowsze są te przygotowane samodzielnie: kiszone...

Read More

Faszerowane wiosenne jajka

Jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź i obierz.    Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka, które przełóż do miseczki.    Dodaj drobno posiekaną szynkę, posiekaną rzeżuchę oraz majonez, wymieszaj. Przepraw do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełóż do łódeczek z białek.   Udekoruj rzeżuchą. Photo by Tengyart on...

Read More

Rzeżucha to coś więcej niż tylko ozdoba Wielkanocna

Lecznicze walory rzeżuchy docenia medycyna ludowa. Jej kiełki stosowano jako lek na pasożyty jelit i owrzodzenia skóry, znano też jej działanie dezynfekujące na jamę ustną oraz pobudzające trawienie i apetyt. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego jodu, więc powinni polubić ją osoby z niedoczynnością tarczycy. Ma też sporo witaminy C, witamin...

Read More

Give a comment