Jadłospis

9 - 13 marzec

Poniedziałek

I śniadanie

Mleko/N/,płatki kukurydziane z sezamem/S/, pieczywo mieszane/G/z masłem /N/, wędliną drobiową,sałatą zieloną i rzodkiewką, herbata żurawinowa,d- płatki z napojem ryżowym

II śniadanie

Sok z marchewki

Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami* /Se/, makaron pełnoziarnisty/G/ z serem twarogowym/N/, rodzynkami i cynamonem, woda z cytryną, D- makaron z wieprzowiną i warzywami

Podwieczorek

Kisiel owocowy z jabłkiem, wafle tortowe/ G/

Wtorek

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G/ z masłem/N/, serem żółtym/N/i ogórkiem zielonym,szczypiorek, winerka z drobiu, kakao/N/, D- wędlina, napój ryżowy

II śniadanie

Papryka

Obiad

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej */Se,G/,pyzy z mięsem/ G,J/, ogórek kiszony, kompot owocowy

Podwieczorek

Koktajl mleczno – bananowy/N/, biszkopty, D- banan, napój ryżowy

Środa

I śniadanie

Mleko,płatki jaglane z morelami/N/,pieczywo mieszane/G/z masłem/N/,pastą warzywną,pomidor, herbata rumiankowa, D- napój ryżowy, płatki jaglane

II śniadanie

Sałatka owocowa

Obiad

Zupa neapolitańska z makaronem*/Se,G,N/,filet z indyka, ryż, surówka z marchewki i chrzanu, kompot z rabarbaru, D- bulion z makaronem

Podwieczorek

Rogalik z powidłem śliwkowym/G/, mleko waniliowe/N/, D- napój ryżowy

Czwartek

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G/, z masłem/N/, szynką wieprzową i rzodkiewką , kawa zbożowa z mlekiem /G,N/, D- napój ryżowy

II śniadanie

Ogórek kiszony

Obiad

Zupa barszcz ukraiński*/Se/, racuchy z jabłkiem /N,G,J/woda z cytryną

Podwieczorek

Serek waniliowy z truskawkami/N/, herbatniki/G/, D- kaszka bezmleczna z bananem, napój ryżowy

Piątek

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/z serkiem topionym/N/,jajkiem na twardo/J/i koperkiem, sałata zielona, kawa inka z mlekiem /N/, D- wędlina, napój ryżowy

II śniadanie

Rzodkiewka

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem */Se/, kotlet mielony z ryby/R,J,G/, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, woda z cytryną

Podwieczorek

Budyń z musem malinowym/N/, ciasteczka owsiane/G/

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
*** D- dieta