Jadłospis

19 - 23 października

Wtorek

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G/ z masłem/N/, pasta z sera żółtego ze szczypiorkiem/N/, ogórek zielony, kawa „Inka „ z mlekiem/N/, d- wędlina, mleko sojowe

II śniadanie

Sok z buraka

Obiad

Zupa krem z dyni z grzankami*/Se,G,N/, roladka drobiowa w sosie paprykowym/J,G,N/, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot gruszkowy

Podwieczorek

Kisiel z jabłkiem, biszkopty/G/

Środa

I śniadanie

Kaszka ryżowa na mleku/N,G/z sezamem/S/,pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/,schab,pomidor,koperek, herbata miętowa, d- napój ryżowy

II śniadanie

Banan

Obiad

Zupa ziemniaczana*, risotto z mięsem i warzywami/Se/, woda z cytryną

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe z rodzynkami

Czwartek

I śniadanie

Pieczywo mieszane /G/, z masłem/N/, pasztet pieczony/J,G/sałata zielona, cebulka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem /G,N/, d- mleko sojowe

II śniadanie

Rzodkiewka

Obiad

Krem z soczewicy*/Se/, naleśniki z twarogiem i sosem waniliowym /N,G,J/,woda z cytryną, d- pierogi z mięsem

Podwieczorek

Rogalik z masłem i powidłem śliwkowym/G,N/, herbata żurawinowa

Piątek

I śniadanie

Pieczywo mieszane/G/z masłem/N/, pasta z jaj/J,N/ze szczypiorkiem, papryka czerwona, kakao z mlekiem /N/, d- wędlina, napój ryżowy

II śniadanie

Ogórek kiszony

Obiad

Bulion z ryżem */Se/, kotlecik rybny mielony /R,J,G/, buraczki zasmażane /G,N/, ziemniaki, kompot jabłkowy

Podwieczorek

Budyń z rodzynkami/N/, wafle tortowe/G/

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja
*Zupy gotowane na wywarze jarskim
** Bulion gotowany na wywarze mięsno warzywnym
*** D- dieta

Skip to content